Hayal Borsası Nirvanaya Erdi

Geri sayım başladı, akşam olsa da, yeni yıla girsek hooop herşey geride kalsa inancıyla yanıp tutuştuğumuz yılın o son günündeyiz. Yeni yıla girer girmez, hayallere dair, gelen seneden medet umanların sayısı artar. Sosyal medya, tüm sorumluluğu yeni yıla yıkanlarla dolar. Hayal etmek, olumlama yapmak, istemek elbette güzel şeyler ama geçen sene de saat 12’yi 1 geçince, girilen senenin sihirli değneğine olan körü körüne inanç, birçoğunu hayal borsasında zarara uğrattı. Size kötü bir haberim var, gönlümüzdeki altın fiyatlarını arttırmanın yolu, değişime kendimizden başlamak sayın okur. Hayatımızda memnun olmadığımız kişileri, olayları, ilişkileri, maddi olanakları, başarıyı ve hatta sağlığı istediğimiz şekle sokmak için, değişime kendimizden başlamak zorundayız. Gönül isterdi ki, yeni yıla girer girmez, tüm savaşlar dursun, herkesin cebi dolsun, aşkın dibine vuralım, hepimiz nirvanaya erelim. Kimse ermediği gibi, akşamdan kalma rehavetle bu yıldan beklentilerini hırs küpü biçimde profillerinde paylaşmaya başlarlar. Peki ya sen yeni yıla hazır mısın? Barışa, huzura, aşka, zenginliğe, sonsuz sağlığa yakışacak şekilde yaşamak için, hayal borsanda kendine ne yatırım yaptın?
Bence hayal kurma konusunda en büyük hatayı, aynı noktada yapıyoruz. Mutlu olmayı hep geleceğe erteliyoruz, ”şu olursa mutlu olacağım” diyerek, içinde bulunduğumuz günü yok sayıyoruz. ‘’Şuyunuz’’ olsun, kimsenin itirazı yok, oturup hatim indirin isterseniz olacak ‘’şuyunuz’’ için, peki ya bugün sahip olduklarınızın hiç mi önemi yok? Saat 12’yi 1 geçmeden önce de güzelsiniz oysa ki… ‘’Oturun halinize şükredin, gelecekten de bir şey beklemeyin” demiyorum, sadece yaptığınız tek şey, istedikleriniz için beklemek olmasın. Beklentilerinizi yükseltmek için, kendinizden beklentinizi harekete geçirmenin zamanıdır bence. Değişim beklerken, değişmekten korkmak, sonra da faturayı yaşadığımız yıla kesmek ve ”bir an önce şu sene bitse de kurtulsak” diye hayıflanmak, şahane bir ”hiçbir yere vardırmayan ömür çürütme yöntemi!”. Devam etmek isteyene lafım yok ama hayatını olduğu noktadan daha iyi noktaya taşımak isteyenlere hizmette sınır tanımam. Tek formülümse özetle şu; Ne isterseniz ve bunun için ne yaparsanız, o yine gerçeğiniz olacak. Kendinizi, yeni yılın sihirli mucizesiyle ödüllendirmenin imkanı yok, yeni yılı kendinizle ödüllendirin. Akan zamana bakmayı bırakıp, bizim de onunla uyumlu ve evrilmeye açık şekilde akmayı öğrenmemiz gerekecek. Bunun için canımız da yanabilir, değişim sancılıdır kabul ama olduğunuz yerde zaten sancılar ve şikayetler içindeyken, huzur için, biraz yara bere almaya değer cancağızlarım 😉

Merve köşesi, yeni yılın Nirvanaya erme listesini gururla sunar:

*Kimseyi değiştirmeye çalışmayın, siz değişin

*Beklentiniz hep kendinizden yana olsun

*Kurtulmanız gerekenlerden kurtulun, insanlar dahil

*Sarılmanız gerekenlere sarılın, ertelemeyin

*İşi yokuşa sürenleri farkedin ve beklemeyin, kendi deparınızı atın, hayat bekleyerek geçmez

*Sabırla tahammül aynı şey değildir. Kime ve neye sabredeceğinizi kendiniz belirleyin ama kimseye ve hiçbir şeye tahammül etmeyin. (Hobileriniz arasında hamallık yoksa)

*Başkalarının olumsuz, herşeyin zor ve imkansız olduğuna dair düşüncelerini dinlemeyin, dinliyorsanız da babanızın malı gibi sahiplenip, kafanızı onaylar şekilde sallayıp, ‘’evet yaaa’’ diye kabul etmeyin. Herkesin zoru da imkansızı da bunalımı da kendine. Sana zor gelenle millet uzaya uçuyor, unutma!

*Neyi neden istediğininin bilincinde ol, mucize o zaman gerçek oluyor

*Gereksiz sevgi gösterisinde bulunanlardan, durmadan kompliman yapanlardan uzaklaş! (Uzaklaşamayanlar, bu konuyla ilgili sonradan başınıza gelen hikayeleri mail atarsanız sevinirim, hiç şaşmaz, mutlaka bir yamukluk çıkar filmin sonunda)

*Hayatından elemen gerekenleri ele ama acımasız da olma, unutma kimseyi değiştiremediğin gibi herkes seninle aynı anda değişime açık olmayabilir. Empatini üstüne giymeden sokağa çıkma, herkesin bir hikayesi var…

*Dostlarınız en büyük zenginliğinizdir, yıllandıkça değer kazanan en paha biçilmez hayat borsasına yatırım yapın, güzel insanlar biriktirin, eskilerini de pamuklara sarın

*Hayvanları sevin, yardım edin, petshop değil barınaklardan sahiplenin

*Ne yaşıyorsanız, siz izin verdiğiniz için yaşıyorsunuz, başkalarını, ve yılları suçlamayı bırakın

*Kendinize de fazla yüklenmeyin, olmamışsa olmamıştır, olacak olana bakalım ve bunun için yine biz değişelim

*Öğretimiş kalıpların hayatınıza yön vermesine izin vermeyin, kendi kalıbınızı yaratın

*Sen sormadan verilen akıllar, gereksiz ve yıkıcı eleştirilerdir, dinlemeyin bile. En güzel cevap ‘’hee’’ dir 😉

*Herkese size davrandıkları kadar davranın. Adaletin, dengenin, huzurun ve özgürlüğün sırrı burada bence

*Spor yap

*Güzel ye

*Daha çok şey deneyimle, hepimiz öleceğiz 🙂

*Metroda öpüş

*Doğayı sev, yeşilliğe ve maviye yakın ol

* ‘’Yapamam’’demeyi bıraktığın gün, yapacaksın

*Şu an içinde bulunduğun durumu kabul et, hayatında olanları sev, olmayanlar için çalışmaya başla

*Çalışmayana hayal yok, tembelliğin bile tadı çok çalıştıktan sonra Nutella, miskinliği bırak

*Aşksız yaşama, aşkın sorumluluğunu alamayan korkaklardan olma

Daha iç açıcı, çiçek, böcek, kelebek bir liste yapmak isterdim ama onu yeterince yapan var, kimsenin kelebeğine salça olamayacağım. Sadece oturduğu yerden, neyi neden istediğini bilmeden, kendini aşağı çekercesine, gelecek kaygısıyla dolu hayaller kurmayı lanetliyorum. İsteyen, bu sene de kuş tüyünden medet ummaya devam edebilir, bunun için çalışmadıkça, tüy de dikseler bir sonuç alamayacakları, sağa-sola, hayata çamur atacakları aşikar. Çalışın dostlar, hayalleriniz için çalışmaya değer! Değişin dostlar, istediğiniz değişim için kafaları değiştirmeye değer. Konforunuz kaçacak, rahatınız bozulacak ama ilerleyeceksiniz. Olmayacak duaya amin dememeyi öğreneceksiniz, baştan kokan balığa burun tıkamamayı başaracaksınız. Anlatmaya çalışmayacak, daha anlaşılır olacaksınız, çünkü dediğinizi yapacak, kendinizi gerçekleştirecek, kendi hayalinizin kahramanı olacaksınız. Bunu, yeni yıl değil, melekler değil, kendi kendinizin mucizesi olmayı başarıp siz yapacaksınız. Geçmişe saplanıp kalmamış, içindeki miskine yenilmeyen, cesur ve hayalinin peşinden yürümeyi göze alan tüm okurlarıma güveniyorum. Güvenimi boşa çıkartmayın, 2 ay sonra profillerinizde ‘’ 2021’i bekliyorum gözlerim kapalı” başlıklı iletilerinizi görmemek için, çok rica ediyorum bekleme yapmayalım, yürüyelim ve değişelim arkadaşlar! Hayal borsamız zirveyi zorlasın;)

Ben Nirvanayım, ya siz?

Aşk’a uyanın, gerisi kolay…

MERVE ÇALOĞLU

[email protected]

[email protected]

(Yazıların ve görsellerin tüm hakları saklıdır.)