Her Şeye Rağmen Cemal’im Süreya’m

Sevinsevilin, dokunun, sarılın, koklayın, yaşayın, iyi müzik dinleyin, sanatın şifasından yararlanın, daha çok okuyun, zamanınızı, iyi kalpli insanlara ayırın, gidene dur demeyin, aşktan vazgeçmeyin, aşka yakışın, hayvanları daha çok kollayın, en çok da ‘ yapamazsın” diyenleri sevin, sayelerinde ne yapamazsın diyorlarsa yapılıyor. Ben, zamanın sonsuzluğuna, boyutlarına inananlardanım. 2020’yi, 21’i, 3000’i boşverdim, bence rakamlar sadece instagram’da #tbt diye paylaşıp, anı yad etmek için var. Bırakın zaman dursun, siz akın yolunuzu bulup. Yeni yıl, sevdiklerinize sarılmak, gereksiz yere dargın olduklarınızla barışmak, fazlalıklarla vedalaşmak, yeniye yer açmak için sembolik bir bahane olsun sadece…

Benim ”Yol” maceram, evrilerek devam ediyor, topladım yine bir sürü güzel insan, büyüyorum, yürüyorum. İnandıklarımla kendimi gerçekleştirmeme alkış tutan, bu yola eşlik eden ya da yürüyormuş gibi yapıp kaybolan, vefası ve sadakatiyle kalbimi daha da genişleten ya da nankörlüğü ve hainliğiyle yok olabilen herkese, sonsuz teşekkür ediyorum. Şimdi daha da iyiyim, iyilik, güzellik kağıtta kalmadı, bende vücud buluyor, hakkını veriyorum sevdiğim şairlerin.

MUTLU SONSUZLUKLAR
Unutulmaz bir yıl mıydı? İlgilenmek istemiyorum, kötü de olsa, iyi de olsa, hayattayım, yaşıyorum, ruhuma olan tüm aidiyetimle insanım, en çok da buna çok şükrediyorum. Çünkü aslında unutulmaz olan, severek, sevilerek, bu dünyaya anlam katmak için üreterek geçirdiğiniz güzel anların toplamı sadece. O anları çoğaltmanın peşindeyim, ya siz?

”Her şeye rağmen’’ diyebilmek, mühim mevzu yaşamak için. Çünkü aslolan yaşamak, sonuna değil yoluna bakarak… Ancak böyle hatırasına yakışırız sonsuza uğurladıklarımızın ve mevzu, unutmak ya da unutmamaktan öteye geçer, o sonsuza köprüler kurarız. Kalan da, giden de hep bizim olur böylece…

O zaman, her şeye rağmen: Hayal dünyanıza sahip çıkın, en korunaklı ve size özel alanınız orası. Size bir sır vereyim, kurmaya cesaret edemediğiniz hayalleriniz, arkanızdan ağlıyorlar! Bu yıl hepsinin gözyaşını silmenizi diliyorum. Hayalini kuramadığınız şeyin, gerçeğini beklemeyeceksiniz değil mi, gözü yaşlı şekilde? Çünkü 3020’ye de girsek, kendi gözyaşınızı silen de yine kendiniz olacaksınız. Ne mutlu ki, size güzel bir haberim de var; O tırnak hepimizde mevcud, başkasının uyuz, kırık tırnağından da daha iyi kaşır.
Hadi göreyim sizi, kaşınmadık baş, kurulmadık hayal, gerçekleşmemiş plan kalmasın!

Önce kalbine uydur, aklına zaten yatar, sonrası Cemal’im Süreya’m…
Uzak Yollar kaptanı, mutlu sonsuzluklar diler.

Aşk’a uyanın, gerisi kolay…

MERVE ÇALOĞLU

[email protected]

[email protected]

(Yazıların ve görsellerin tüm hakları saklıdır.)